Interpolation with ConvertToHDF5

Discussion about MOHID support tools
mfernand@fing.edu.uy
MOHID User
Posts: 30
Joined: Thu Jan 01, 1970 00:00
Location: Montevideo, Uruguay

Interpolation with ConvertToHDF5

Postby mfernand@fing.edu.uy » Thu May 15, 2008 19:15

Hi,
I am trying to interpolate an Hydrodynamic.hdf5 file from a father grid to his son grid in order to initialize the son with the interpolated fiels of velocities and water level but I can't!

I am using the ConvertToHDF5 tool with the following specifications:
<begin_file>
ACTION : INTERPOLATE GRIDS
TYPE_OF_INTERPOLATION : 1-3 (I have tried with the 3 of them but non of them works!)

START : 2007 4 15 0 0 0
END : 2007 4 30 0 0 0

FATHER_FILENAME : Hydrodynamic_2.hdf5
FATHER_GRID_FILENAME : Batim_AtlanticoSur_MFII.dat

OUTPUTFILENAME : Hydrodynamic_2_Initialization.hdf5
NEW_GRID_FILENAME : Batim_Convert.dat

INTERPOLATION3D : 0 (both grids are 2D with only 1 sigma layer)

EXTRAPOLATE_2D: 3
!BASE_GROUP: /Results/water level (I commented this key because the Convert does not recognise this field)
<end_file>

These are the errors that appeared every time I executed it:
- Lines 981 and 190 of MODULEINTERPOLATE routine - ModuleInterpolateGrids.f90,
- Line 188 of READOPTIONS - ConvertToHDF5.f90
- Line 80 of CONVERTTOHDF5 - ConvertToHDF5.f90
- and others which are \"UNKNOWN\"

Hope you will be able to help me.
Kind regards,
Mariana

administrator@.
Site Admin
Posts: 349
Joined: Thu Jan 01, 1970 00:00
Location: Instituto Superior Tecnico - Lisbon - Portugal
Contact:

Postby administrator@. » Mon May 26, 2008 15:18

Hi Mariana,

I not sure this has been done before (with just one layer), but although the files have just one layer, I'm almost sure you'll need to define:

INTERPOLATION3D : 1

Let me know if this worked.

Best regards,
Luis

mfernand@fing.edu.uy
MOHID User
Posts: 30
Joined: Thu Jan 01, 1970 00:00
Location: Montevideo, Uruguay

Postby mfernand@fing.edu.uy » Tue May 27, 2008 18:51

Hi Luis,

It worked defining INTERPOLATION3D : 1 and all the other keywords necessary for Interpolation 3D.

Thank you very much for your help!

Best regards,
Mariana


Return to “MOHID Tools”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests